Σύστημα τροφοδοσίας υγραερίου Romano

Το υγραέριο διαθέτει τη δυνατότητα χρήσης ως καύσιμο και σε βενζινοκίνητα οχήματα, με την τοποθέτηση μιας σειράς συσκευών και εξαρτημάτων (κιτ LPG). Πρόκειται, για ένα δεύτερο σύστημα τρο­φο­δο­σί­ας, που περιλαμβάνει την κατασκευασμένη από ειδικό χά­λυ­βα, πάχους του­λά­χι­στον 3,5 mm δεξαμενή, τις σωληνώσεις τρο­φο­δο­σί­ας, τα μπεκ που ψ­εκά­ζουν το υγραέριο στους κυλίνδρους, τον «πνεύμονα», βα­λβί­δες ασφα­λεί­ας (που κόβουν την παροχή σε περίπτωση διαρροής) και μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος.

Τα ρεζερβουάρ LPG παρέχουν χωρητικότητα που ξεκινά από 40 λίτρα έως και τα 200 λίτρα. Η επιλογή του ρεζερβουάρ βασίζεται τόσο σε εσάς, όσο και στο διαθέσιμο χώρο του οχήματος. Ο ανεφοδιασμός με υγραέριο είναι εξίσου γρήγορος με τον ανεφοδιασμό με βενζίνη.

Με το κιτ LPG, έχετε τη δυνατότητα επιλογής καυσιμού ανά πάσα στιγμή, μέσω ενός κουμπιού στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας. Στην περίπτωση κατανάλωσης ενός εκ των δύο καυσίμων, η εναλλαγή στο άλλο γίνεται αυτόματα. Συνεπώς, η δυνατότητα αυτή προσφέρει και αυξημένη αυτονομία, αφού ένα μέσο αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με βενζίνη για τουλάχιστον 400 χλμ. και στη συνέχεια για άλλα 250 χλμ. καίγοντας υγραέριο.

Κατά τη λειτουργία του οχήματος με υγραέριο, ενδέχεται να υπάρχει μια πολύ μικρή μείωση της απόδοσης, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πολύ μικρή και δεν γίνεται αντιληπτή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κατανάλωση κατά τη λειτουργία με υγραέριο (σε λίτρα ανά 100 χλμ.) είναι μεγαλύτερη, καθώς η περιεκτικότητά του σε ενέργεια (ανά μονάδα όγκου) είναι μικρότερη από της βενζίνης.